Als traagheid een deugd zou zijn

Op 13 januari 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad
EDC

Vooruit Dilsen-Stokkem, ook bekend als s.pa Dilsen-Stokkem, kondigt met fierheid en trots op Facebook aan dat “het schepencollege besliste om toe te treden tot het project van de European Disability Card. Deze kaart vergemakkelijkt de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding’’. Het lijkt ons, van N-VA Dilsen-Stokkem, een vreemde wijze van communiceren. Beslissingen van het schepencollege die via een Facebook pagina van een politieke partij wereldkundig gemaakt worden? Wij wisten niet dat het meedelen van, voor sommigen, zulke belangrijke informatie, het prerogatief was van enkelen. Hoe kan je dan nog van fierheid spreken, wetende dat het dossier van toetreding tot dit project al meer dan 2 jaar aansleept. De N-VA-fractie bij monde van Dirk Slaets stelde reeds op 9 oktober 2017 voor om als stad mee te stappen in het aanvaarden van deze kaart.Zie: https://dilsen-stokkem.n-va.be/nieuws/european-disability-card-dilsen-st...

Met inachtneming van voldoende tijd tussen de interpellaties - je moet de mensen ook niet nodeloos opjagen - heeft onze N-VA-fractie de vraag naar deze kaart verschillende malen herhaald, met meestal een ontwijkend of zelfs geen antwoord tot gevolg. De bevoegde schepen, Mathieu Schurgers (Vooruit/sp.a) was persoonlijk tegen deze kaart. Hij vond dat het geen meerwaarde betekent voor onze invalide medemens. Maar hij zou dan toch met pijn in het hart het project ‘in de toekomst’ goedkeuren. We zijn alleszins verheugd over het feit dat men nu blijkbaar wel wil toetreden tot het mooie project van de European Disability Card.

Meer info over deze kaart: https://eudisabilitycard.be/nl

Voor de goede verstaander onder ons: er waren inderdaad mensen die dachten dat deze kaart er niet zou komen in Dilsen-Stokkem. Wat wil je ook als je meer dan 2 jaar nodig hebt om een online formulier in te vullen! Wij van N-VA Dilsen-Stokkem zullen dit onderwerp blijven opvolgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is