Compensatie inschrijvingsgeld Stedelijke Kunstacademie mogelijk?

Op 17 mei 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Sinds begin april zetelt Theo Colla als opvolger van Dirk Flipkens in de gemeenteraad samen met Sara Vacca en Dirk Slaets.
We houden u dan ook graag op de hoogte van hun tussenkomsten.  

Compensatie inschrijvingsgeld mogelijk ?

Nog tot het einde van het schooljaar worden de lessen aan de Stedelijke Kunstacademie noodgedwongen in code rood gegeven. In moeilijke omstandigheden gaan voor het tweede jaar op rij vele lesuren verloren. N-VA-raadslid Theo Colla vraagt het College om een compensatie voor een gedeelte van het inschrijvingsgeld te overwegen.

Bij de eerste lockdown werden de lessen meteen in maart stopgezet. Bijna een half jaar ging verloren. Dit schooljaar werd woordkunst – drama vanaf oktober in code rood gegeven. Met een mondkapje en één op één, cursist versus leerkracht. Zeker niet ideaal voor het aanleren van spreektechnieken en van oefeningen samenspel helaas geen sprake.

Komt daarbij voor de schoolgaande tieners de keuze van slechts één hobby en de verlenging van elke vakantieperiode met een afkoelingsweek. Ondanks de vele vindingrijke inspanningen van de lesgevers, zelfs met woordlessen op afstand, schieten nu al het tweede jaar tal van lesuren tekort.

“Vele verwoede pogingen zowel van leerkracht als leerling ten spijt, schrijven cursisten zich na een half verloren jaar opnieuw in voor eenzelfde leergang. Kan er dan gezocht worden naar een creatieve compensatie voor een gedeelte van het inschrijvingsgeld?”, stelde Theo Colla op de gemeenteraad van mei. Onderwijsschepen Indemans beloofde het te bekijken. De N-VA houdt u verder op de hoogte.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is