Ecovallei Vossenberg, een win-win voor mens en natuur

Op 1 september 2022

Zaterdag 04 juni ‘22 werd de ecovallei Vossenberg in de overgangszone tussen Maasland en Kempens Plateau officieel geopend. De welgekomen veilige oversteekplaats voor mens en dier is absoluut een enorme meerwaarde op het vlak van mobiliteit en ecologische diversiteit. Dat mochten de eerste passanten meteen aan den lijve ondervinden.

In het bijzijn van ministers Demir en Peeters werd begin juni de 60 meter lange brugconstructie op de Europalaan tussen Dilsen en Opoeteren ingehuldigd. De verbinding beoogt niet alleen voor fietsers maar ook voor heel wat diersoorten een veilige oversteek.

“Op de scheiding tussen Maasvallei en Kempen is een nieuw landschap ontstaan”, verduidelijkt N-VA-gemeenteraadslid Theo Colla. “Destijds werden hier tonnen zand gestapeld om de Europalaan van Dilsen naar Opoeteren aan te leggen. Na het afgraven van die massa zand is de vallei nu in al haar pracht te bewonderen.”

Tussen de natuurgebieden Vossenberg en Platte Lindenberg zijn bomen en struiken aangeplant en kleine vennen, met kikkers en padden, aangelegd. “De ecovallei zal een passage zijn voor groot en klein wild, tot zelfs de zeldzame gladde slang, dat mocht Theo al ondervinden”, kon collega-N-VA–raadslid Sara Vacca getuigen. Tot groot jolijt van de omstaanders.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is