Hoek Dorpsstraat-Boslaan weer veilig voor fietsverkeer

Op 11 mei 2022

Het is u ongetwijfeld al opgevallen. Het T-kruispunt Dorpsstraat-Boslaan, pal op de brug over de Zuid-Willemsvaart in Lanklaar, is voor fietsers een stuk veiliger geworden. Met dank aan N-VA-raadslid Sara Vacca.

Op de gemeenteraad van 14 december 2020 schetste de N-VA-fractievoorzitter het verkeersprobleem. Door in de afslag van de Boslaan naar de Dorpsstraat de betonblokken te vervangen door een grasperk bleef slechts één fietsstrook over. Af- en aanrijdende fietsers hinderen elkaar hierdoor voortdurend.

"Net zoals vele fietsers ondervond ik regelmatig de hinder van slechts één af- en aanroute op die gevaarlijke plaats", zegt N-VA-raadslid Sara Vacca. "Bovendien is er voor zwakke weggebruikers buiten de Dorpsstraat geen alternatief. De fiets-wandelbrug is echt te moeilijk voor rolstoelgebruikers, fietsers met kinderkar, inline-skaters en kinderwagens ..."

Recent zijn de werken voltooid. Zowel het fietspad op de brug als in de Dorpsstraat is aangepast met de nodige wegmarkeringen in beide richtingen. Het fietstoerisme in Dilsen-Stokkem kan er alleen maar wel bij varen. En Sara is alvast enthousiast!

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is