Nood aan fietsenparkings

Op 28 augustus 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Op het tweejaarlijks fietscongres eind mei ‘22 geraakte Dilsen-Stokkem tot de genomineerden in de categorie van middelgrote gemeenten. Een welgemeende proficiat voor een mooi resultaat, maar het fietsrapport gaf ook aandachtspunten voor verbetering aan. N-VA-raadslid Theo Colla vindt alvast dat de stad moet inzetten op ‘fietsparkeren’.

Bij de publieksbevraging naar de kwaliteit van de plaatselijke fiets-infrastructuur,      -beleving en –communicatie krijgt Dilsen-Stokkem een globale score van 8/10. Een terechte beloning voor de vele inspanningen die al geleverd zijn. Vele gewestwegen zijn of worden momenteel uitgerust met verbrede fietspaden. Schoolomgevingen zijn overwegend autovrij of autoluw. De fiets-faunapassage Vossenberg (zie elders in het HAH-blad) is een pareltje.

“Bij de enquêtevraag of er voldoende plaatsen zijn om fietsen veilig en comfortabel te stallen, haalt de stad die mooie score echter niet”, ging N-VA-raadslid Theo Colla op de gemeenteraad van 13 juni ’22 dieper in op het rapport. “Vooral bij de zomerse smokkelmarkten vallen deze tekorten op.”

Er is nog werk aan de winkel. Bij dergelijke evenementen is een sturend signalisatieplan voor fietstoeristen hoog aan de orde. Pop-up fietsenstallingen zijn daarbij absoluut geen overbodige luxe. In het wilde weg fietsen her en der voor gerenoveerde gevels plaatsen, is geen fraai toeristisch plaatje.    

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is